Шпалери для вітальні

У міській квартирі шпалери – це must have, ідеальний варіант для створення естетичного інтер'єру. Тим більше що текстури, кольори та ціни – на будь-який смак. Не подобається асортимент магазину поруч із будинком – можна купити шпалери для вітальні у арт-студії на замовлення.

шпалери для вітальні

Сьогодні дизайнери не обмежують у виборі стилю. Шпалери доречні у строгій класиці, скандинавському мінімалізмі, розкоші арт-нуво. Цей простий спосіб декорування приміщень, але найвигідніший! Чи не займе багато часу, не спустошить сімейний бюджет.

Купуючи шпалери для вітальні, необхідно враховувати:

  • розміри приміщення;
    висоту стель;
    освітлення (штучне, сонячне);
    методи організації функціональних зон;
    кількість меблів.

При правильному підборі "просте" паперове полотно може стати інструментом для моделювання реальності. Наприклад, обробка з вертикальними смужками зробить кімнату візуально вищою, а горизонтальні смуги, навпаки, «знизять» висоту стель!

шпалери у вітальню

Класифікація шпалер за способом виготовлення

Шпалерне полотно – це насамперед естетична картинка. Але важливо і те, з яких матеріалів вона зроблена. В Україні у продажу можна зустріти шпалери:

  • паперові,
  • флізелінові,
  • вінілові,
  • тканинні,
  • миючі,
  • комбіновані.

"Чисті" варіанти зустрічаються рідко. Як правило, шпалерне полотно – це поєднання кількох матеріалів. Наприклад, «підкладка» зроблена з паперу, лицьова сторона – з вінілу. Або ж у цупкий папір вплетені бавовняні нитки.

Важливо! Комбіновані шпалери більш щільні та міцні. Не доведеться через 2-3 роки переробляти ремонт.

шпалери для зали

В Україні для обробки вітальні найчастіше купують паперові шпалери із вініловим покриттям. Вони доступні за ціною (від 150 грн. за рулон) та невибагливі у роботі. Легко обклеїти кімнату навіть без залучення фахівців. За рахунок шару спіненого вінілу поверхня виглядає фактурною, грає світлові відблиски при сонячному освітленні.

Найдорожчий варіант – флізелінові шпалери з вініловим покриттям. З їхньою допомогою можна створити по-справжньому розкішний інтер'єр. Флізелін за своїми експлуатаційними характеристиками краще паперу. Він не розмокає, зберігає початковий розмір та форму. До того ж полотно із флізеліну не треба змащувати клеєм – клейка основа наноситься лише на стіну.

Увага! За фактурністю та красою флізеліновим шпалерам для вітальні важко підібрати альтернативу. Іноді їх набувають навіть без кольорового верхнього шару. За рахунок візерунків на основі флізеліну навіть білий декор – виглядає вишукано. Ціна такого оздоблення стартує від 250 грн. за рулон.

шпалери у вітальню

Як купити Красиві шпалери в зал - правила поєднання

Комбінування паперових полотен різних типів виявилося знахідкою для затишної вітальні! Комбінувати можна:

  • по вертикалі;
  • по горизонталі;
  • фрагментарно;
  • шляхом виділення акцентної стінки.

Останній варіант особливо потрібний в кімнаті для гостей. Для акцентування вибирають глуху стіну навпроти вхідних дверей. Тут розміщують шпалери з яскравим великим принтом. Інші стіни є додатковим фоном.

Наскільки яскравою робити акцентну стіну? Це залежить від пріоритетів господаря приміщення. У каталозі шпалер в зал, вітальню, знайдеться безліч кольорів для комбінування. Це може бути яскрава кольорова пляма на базі фіолетової, помаранчевої, червоної. Або градієнтне забарвлення (чергування близьких відтінків одного кольору).

шпалери для вітальні

Найбільш затребувані в інтер'єрі вітальні такі поєднання:

  • яскравий квітковий візерунок (орнамент) + однотонні стіни;
  • реалістичні шпалери + білий фон;
  • великий малюнок + дрібний раппорт (в рамках одного тематичного спрямування);
  • інтенсивний відтінок + блідий (не більше одного кольору).

Також у рамках однієї кімнати допускається комбінація полотен із різною фактурою. У такому разі досягти художнього ефекту можна без підбору малюнка за рахунок оригінального рельєфу!

Візьміть на замітку! Відмінний варіант для класичного стилю – поєднання однотонних стін із кольоровими фрагментами в рамках або молдінгах. М'які меблі та штори підбираються у такому разі під колір фрагментів.

Шпалери для вітальні в різних стилях інтер'єру

Завдяки сучасному фотодруку, сфера застосування настінного декору з паперу різко розширилася. Раніше в стилях «хай-тек», «лофт», «конструктивізм» у принципі не було місця подібному оздобленню. Тепер не все однозначно. Адже сьогодні малюнок на шпалерах здатний імітувати будь-яку поверхню від скляних панелей до кам'яної кладки!

Фабрики спеціально випускають шпалери у вітальню під задані художні напрямки. Достатньо сказати про обраний стиль менеджера інтернет-магазину. Він спрямує покупця на відповідну сторінку.

шпалери в зал

Флізелінові та вінілові полотна хороші для стилів:

  • класика,
  • арт деко;
  • модерн;
  • вінтаж;
  • прованс.

При оформленні вітальні в стилях лофт, техно, мінімалізм, традиційні шпалери затребувані менше. А ось фотошпалери вибороли тут міцні позиції. Навряд чи господар квартири вирішить оголювати несучі стіни ради

Розгорнути