Поради по обробці ванної оздоблювальними матеріалами

Поради по обробці ванної оздоблювальними матеріалами

Перед тим, як почати ремонт санвузла, потрібно ретельно підібрати матеріали. До матеріалів, в приміщеннях з підвищеною вологістю, висуваються особливі вимоги. Багато, зупиняють вибір на найпоширенішому виді - керамічній плитці, але існує ряд інших варіантів оздоблення стін у ванній: дерево, звичайна фарбування, камінь, декоративна штукатурка, пластикові панелі, шпалери і навіть фотошпалери.

Оздоблення ванної кімнати

 

Що потрібно враховувати при виборі матеріалу

Якщо ви здійснюєте обробку ванної своїми руками, то повинні знати, що особливих обмежень по оздоблювальним складовим немає. Оскільки приміщення з підвищеною вологістю і матеріали з низькою вологостійкістю додатково обробляються відповідними речовинами або замінюються на той же тип, але, який орієнтовано буде витримувати перепади температур, і відштовхувати рідину.

Ремонт ванної з фотошпалерами

На другому місці стоїть практичність. Всі поверхні ванної кімнати вибираються легкими у догляді, міцними, але не мазкими, стійкими до забруднень. Важлива і екологічна чистота. Дешеві складові під впливом високих температур і пара можуть виділяти шкідливі речовини і чинити негативний вплив на організм людини.

Оздоблення стін у ванній

Найбільш поширеними для обшивки стін вважаються керамограніт і керамічна плитка. Якщо Ви шукайте бюджетний варіант, варто розглянути в якості обшивки панелі.

Підійдуть для покриття і акрилові фарби - це довговічний і одночасно простий спосіб оформити інтер'єр.

Гарний ремонт у ванній

Сучасна обробка ванної кімнати передбачає оригінальний і вишуканий спосіб облаштувати приміщення. Найкраще з таким завданням впораються шпалери. Зазвичай це тип з вініловим покриттям. Ними варто обклеїти хоча б одну стіну. Ефектно виглядатимуть різні фотошпалери. Зазвичай, ними покривають протилежну стіну від ванни. Це дозволить не тільки захистити їх від вологи, але і насолоджуватися красивим видом під час водних процедур.

Цікавий дизайн ванній кімнаті

Особливо популярні фотошпалери, на яких також присутні водні глибини, перекочується хвилі або спокійна блакитна гладь. Багато хто віддає перевагу зробити зі стіни акваріум, вибираючи 3д-шпалери з кольоровими мешканцями підводної флори і фауни. Асортимент подібних товарів на ринку великий і Ви зможете вибрати гарний тип в будь-якому стилі: бохо, вінтаж, сучасний, прованс, лофт і т.д.

Цікаво! Часто в ванних споруджують перегородки з гіпсокартону. Продумайте їх дизайн ще на стадії проектування. Цікавою ідеєю буде зробити в них ніші зі світлодіодним підсвічуванням для декору і косметичних засобів.

Оздоблення підлоги у ванній

Покриття підлоги повинне бути не слизьким, стійким до вологи і легким у догляді. Найбільш поширеними матеріалами вважаються плитка, скляна мозаїка і керамограніт.

Креативні ідеї по оформленню ванної кімнати

Однак, є й інші способи облаштувати підлогу:

  • Лінолеум - обходиться в рази дешевше плитки. Розкроювання рулонів здійснюють таким чином, щоб шви не збігалися з ділянками прямого попадання рідини. Краще віддати перевагу фактурному типу, він менш слизький, коли намокає.
  • Природний камінь для обробки ванної кімнати застосовують рідко через його значну вартість, а також непрактичність, при попаданні на поверхню води, вона стає дуже слизька.
  • Дерев'яна підлога відмінно підходить для приміщень подібного типу всупереч поширеній думці, що дерево руйнується під впливом вологи. Але тільки його породи підвищеної стійкості, такі як тик, модрина та ін. Інші типи потрібно лише обробити спеціальними речовинами і покрити яхтним лаком в декілька шарів. Під дерев'яні дошки чудово підійдуть фактурні фотошпалери в вигляді фрески.
  • Найбільш оригінальним варіантом обробки ванної стане укладання на підлогу шпалер з ефектом 3D. Це може бути соковита зелена трава, місток над вируючим рікою, морське дно або відшліфована галька. Все обмежено лише Вашою фантазіє.

Затишна ванна

 

Оздоблення стелі в ванній

Важливо! Оздоблення маленької ванної кімнати передбачає світлі стельові покриття. Вони не тільки візуально розширять простір, але і створюють відчуття легкості, свіжості і чистоти. У комбінації зі спеціальними, що розширюють простір, фотошпалерами вони перетворять стиснення квадратні метри в просторий санвузол. В якості останніх застосовують полотна із зображенням міст, гірських ландшафтів, 3д абстракцій.

Найчастіше стельову площину просто вирівнюють шпаклівкою, проходять ґрунтовкою, а потім фарбують водостійкими фарбами. Однак, останнім часом набирають популярність види стельової обробки ванної кімнати, такі як: натяжні, навісні і підшивні.

Використання фотошпалер у ванній кімнаті

Вони дозволяють не вирівнювати плиту перекриття перед монтажем обшивки, приховують проводку та інші комунікації. А вінілове полотно здатне витримати великі об'єми рідини і вберегти Ваш ремонт від затоплення сусідами.

Багато власників бояться в роботах по обробці ванної використовувати шпалери, сумніваючись в їх надійності. Це є помилковим рішенням, так як більшість сучасних шпалерних полотен, призначених для цих цілей, виробляється згідно з усіма міжнародними стандартами якості. Вони стійкі до підвищеної вологості і мають гарний зовнішній вигляд, а також значно меншу вартість, ніж плитка. На сьогоднішній день, як видно на численних фото, існує маса варіантів обробки ванної кімнати, який саме вибрати - залежить від особистих уподобань господарів і виділеного під ремонт бюджету. Важливо до процесу обробки ванної підходити раціонально, дотримуватися певного стилю і трохи проявити фантазію.

Сучасний дизайн ванної кімнати

 

Фотошпалери "ШПАЛЕРНЯ" Міста
Київ Львів
Харків Одеса
Вінниця Полтава
Дніпро Рівне
Дніпродзержинськ Сімферополь
Житомир Суми
Івано-Франківськ Тернопіль
Кременчук Херсон
Кривий Ріг Хмельницький
Луцьк Черкаси
Миколаїв Чернігів
Ужгород Чернівці
Нікополь Каталог Шралери на Замовлення
Фотошпалери за кольором
Білі Бірюзові
Чорні Зелені
Червоні Рожеві
Сірі Помаранчеві
Коричневі Жовті
Фіолетові Бежеві
Сині 3Д Обої - Фотошпалери 3D