Дизайн суміщеного санвузла

Дизайн суміщеного санвузла

Ванна кімната - територія краси, чистоти і умиротворення. Не всім подобається ідея розміщувати унітаз поруч з душовою кабінкою. Але є багато людей, які бачать в такому об'єднанні тільки позитивні моменти! Вони вибирають сучасний дизайн суміщеного санвузла, тому що це:

  • економно (ремонт обійдеться дешевше);
  • актуально (багато виробників випускають стильні комплекти сантехніки і меблів для великих ванних кімнат);
  • цікаво (в об'єднаній зоні є набагато більше новаторських рішень, ніж в приміщеннях, що ремонтуються окремо).

Дизайнерський ремонт санвузла

Увага! Якщо початкове планування житла не припускало загальної зони, подібне рішення вимагає узгодження в БТІ!

Дизайн санвузла суміщеного: плюси і мінуси

Гарний санвузол

Вирішили поєднати дизайн туалету та ванної - зупинимося на вигодах сміливого рішення. В першу чергу стає більше місця, є де розмістити меблі, поставити пральну машину. Другий плюс - легше дотримати єдність стилю. Наприклад, поєднувати оздоблювальні матеріали, колірну гамму і сучасну сантехніку!

Важливо!Недолік об'єднання може проявити себе в тому випадку, якщо в квартирі живе багато людей або часто приїжджають гості. Туалет і ванна будуть зайняті одночасно; це не завжди зручно.

Дизайн ванної кімнати, поєднаної з туалетом: коли це вигідно

Ремонтні роботи завжди починаються з підбору проекту. Тільки прорахувавши всі плюси і мінуси, можна приступати до підбору дизайнерських рішень. Дизайн суміщеного санвузла цікавить 3 категорії мешканців:

  • тих, кому дісталася квартира в старому будинку;
  • тих, хто свідомо вирішив поєднати окремі кімнати для збільшення площі;
  • власників приватних будинків (у них необхідність об'єднання двох утилітарних зон диктується складністю облаштування зливу).

Цікавий стиль дизайну суміщеного санвузла

Якщо доведеться зносити стіну між двома приміщеннями, ремонт обійдеться дорожче. Та й бруду буде більше. Якщо ж спочатку дві зони були одним цілим, то дизайн ванної, поєднаної з туалетом, буде економним рішенням. Менше витрат на труби, вентиляцію, освітлення!

Суміщений вузол - дизайн для просторих приміщень

Наявність вільних метрів - велика перевага. Не доводиться ламати голову в пошуках місця для великої ванної, побутової техніки, шафок з господарським інвентарем. Можна перетворити утилітарне приміщення в вишукану кімнату з гарним інтер'єром. Та й прибирати санвузол набагато простіше!

Цікавий дизайн суміщеного санвузла

Який дизайн ванної кімнати з туалетом сьогодні в тренді

Як завжди, конкурують дві течії: модерн і класика. Перший - передбачає відмову від звичної колірної гами, прямих ліній, традиційного інтер'єру. Сучасний дизайн суміщеної ванни з туалетом - це незвичайні форми, квадратні раковини, новітні моделі унітазів. Тут доречно використовувати декор, характерний для житлових приміщень. Наприклад, шпалери і фотошпалери. Створюючи затишок і гармонію, вони відмінно піднімають настрій!

Ремонт санвузла в темних відтінках

Але і класика не здає своїх позицій. Як і раніше популярні:

  • імітація природних явищ;
  • натуральні кольори і відтінки;
  • з екологічно чистих матеріалів;
  • стилізація під старовину.

У класичному інтер'єрі доречні важкі чавунні ванни, дзеркала в ажурних рамах, білосніжні меблі. Також знадобляться однотонні шпалери або фотошпалери з ламінуючим покриттям, як для оздоблення стін, так і стелі.

Оздоблення суміщеного санвузла

Дизайн маленького суміщеного санвузла

Якщо з запасом вільних метрів не склалося, необхідно взяти план приміщення, олівець і калькулятор. Дизайн суміщеної ванної кімнати маленького розміру розумно ретельно розпланувати на папері. Можливо, довидеться:

  • замінити громіздкий резервуар для прийому водних процедур душовою кабіною або компактної кутовою моделлю;
  • подумати про підвісний унітаз;
  • демонтувати порожні ніші, які часто залишали будівельники в старих будинках.

З'єднаний маленький санвузол з фотошпалерами

Величезну допомогу в плануванні нададуть конструктивні стилі інтер'єру. Вони з самого початку орієнтовані на відсутність зайвих деталей і надлишкового декору. Ідеальний дизайн суміщеного санвузла в хрущовці - це мінімалізм у всьому. Він передбачає покупку максимально функціональних предметів інтер'єру, що мають скромні габарити і помірні ціни!

Дизайн маленької суміщеної ванної кімнати, як заощадити місце

Якщо квадратних метрів катастрофічно не вистачає, доведеться використовувати простір дуже дбайливо, впритул розставляючи сантехніку і меблі. Щоб вибрати максимально комфортний дизайн ванної, суміщеної в хрущовці, доведеться відвідати будівельний гіпермаркет з рулеткою в руках. Придивіться до:

  • вузької душової кабіни;
  • компактним раковин із закругленими краями без п'єдесталу;
  • підвісним унітазів з прихованою системою зливу.

Барвистий ремонт суміщеного санвузла

Дістався маленький суміщений санвузол - дизайн повинен бути багаторівневим. Наприклад, простіше поєднати низький унітаз і високу раковину, ніж розмістити їх паралельно. Якщо місця зовсім мало, виручить світлий кахель, високі стелі, дзеркала, що відбивають світло. В крайньому випадку доведеться зовсім відмовитися від кабіни для водних процедур, замінивши її технологічним зливом і душовою лійкою.

Порада! Не плануєте великі витрати або терміни підтискають, хорошим варіантом для декору можуть стати ламіновані шпалери. З їх допомогою можна імітувати будь-який натуральний (камінь, дерево) або штучний (скло, метал) матеріал, створити позитивний настрій. При цьому шпалери не вимагають обов'язкового приїзду ремонтної бригади і не збільшують товщину стін.

Дизайн ванної з туалетом своїми руками

Сьогодні мешканці із задоволенням беруть на себе завдання дизайнера. Адже з'явилося багато матеріалів, працювати з якими просто і зручно! Хочете відчути себе декоратором, зверніть увагу на вологостійкі фотошпалери. Це відмінне рішення як для величезних, так і для недостатньо великих приміщень.

Дизайн своїми руками

Якщо дизайн суміщеного санвузла з душовою кабіною передбачає використання фотошпалер, підібрати колір і малюнок не складе труднощів! Це можуть бути:

  • озера і морські хвилі;
  • мешканці підводного світу;
  • галькові і піщані пляжі;
  • царство коралів, фукусів, океанічних водоростей.

Важливо! Не обов'язково ставити водну тематику! Подобається абстракція, старовинні фрески, сюжетні картинки - знайти фотошпалери відповідної тематики не складе труднощів. Причому шпалери можна розмістити не тільки на стінах, але і на стелі.

Дизайн ванної та туалету: де знайти вдалий варіант

Креативні ідеї з оформлення суміщеного санвузла

Як знайти своє ідеальне рішення? Звичайно, в першу чергу подивитися спеціалізовані каталоги. Там можна знайти цінні ідеї для оформлення, безліч підказок від досвідчених декораторів. По-друге, прогулятися по будівельним і магазинам сантехніки. Вивчити фото готових рішень в Інтернеті. Почитати відгуки тих, хто вже пройшов всі етапи. І, нарешті, попросити поради у рідних і друзів!

Дизайнерський ремонт суміщеного санвузла

 

Фотошпалери "ШПАЛЕРНЯ" Міста
Київ Львів
Харків Одеса
Вінниця Полтава
Дніпро Рівне
Дніпродзержинськ Сімферополь
Житомир Суми
Івано-Франківськ Тернопіль
Кременчук Херсон
Кривий Ріг Хмельницький
Луцьк Черкаси
Миколаїв Чернігів
Ужгород Чернівці
Нікополь Каталог Шралери на Замовлення
Фотошпалери за кольором
Білі Бірюзові
Чорні Зелені
Червоні Рожеві
Сірі Помаранчеві
Коричневі Жовті
Фіолетові Бежеві
Сині 3Д Обої - Фотошпалери 3D