Дизайн однокімнатної квартири хрущовки: оптимальні варіанти благоустрою малогабаритних приміщень

Дизайн однокімнатної квартири хрущовки: оптимальні варіанти благоустрою малогабаритних приміщень

Часто кімнати в старих будинках або занадто маленькі, або дуже вузькі. Упорядкувати їх буває непросто. Дизайн однокімнатної квартири хрущовки часто починають з нового планування. Тому що в житловому об'єкті маленька корисна площа і багато зайвих перегородок.

Гарна ідея - зробити малогабаритне житло сучасним і просторим! Тому дизайн однокімнатної хрущовки - це ліквідація технічних приміщень та (іноді) дверних прорізів. Якщо повністю зносити внутрішні стіни немає можливості, досить об'єднати ванну з туалетом, кухню з передпокоєм.

Дизайн однокімнатної хрущовки на фото після перепланування показує: квартира повністю перетворилася. З'явилося місце для гостьової та дитячої зони, міні-кабінету, кімнати для перегляду відео та телепередач.

дизайн однокімнатної хрущовки з фото шпалерами

Однокімнатна хрущовка - дизайн без перепланування

Ні фінансових ресурсів або технічного дозволу на знесення стін? Значить, відвойовувати по сантиметру доведеться всередині кожної кімнати! Що допоможе перетворити житлове приміщення:

  • невелика кількість меблів;
  • вбудовані шафи та полиці;
  • світлі однотонні шпалери;
  • функціональні ніші.

Порада! Іноді розумно позбутися штор, замінивши їх на жалюзі.

Для санвузла добре купити пристінний компактний унітаз, для ванної кімнати - душову кабіну. На кухні - передбачити вбудований гарнітур і заховати в ньому побутову техніку. Для передпокою - придбати велику дзеркальну шафу-купе.

дизайн хрущовки однокімнатної

Важливо! Розширити простір без знесення стін допоможуть сучасні фотошпалери. З їх допомогою легко створити по-справжньому оригінальний інтер'єр!

Дизайн кімнати в однокімнатній квартирі хрущовці

Проблема зазвичай в тому, що приміщення вузьке і довге, при цьому маленьке вікно розташоване в торці. Тому дизайн інтер'єру однокімнатної квартири хрущовки вигідно будувати на контрасті (якщо мова йде про колір) та мінімалістичних принципах облаштування житлового приміщення.

дизайн однушки хрущовки

При виборі шпалер (або інших матеріалів для оздоблення стін) дотримуйтесь наступних правил:

  • відмовтеся від об'ємних матеріалів;
  • не використовуйте темні, похмурі кольори;
  • замість великих малюнків обирайте дрібні візерунки.

Зверніть увагу на різні підвісні конструкції (кронштейн для телевізора, «висячі» вазони для квітів). Дизайн однушки в хрущовці - це мінімум меблів і надлишкового декору. Слід надавати перевагу класичним шпалерам, строгим лініям, точковим світильникам замість громіздких освітлювальних приладів.

однокімнатна квартира хрущовка дизайн

Порада! Обираючи дизайн хрущовки однокімнатної, перегляньте фото маленьких готельних номерів. У них функціональність і бюджетні матеріали зазвичай вдало поєднуються зі стилем і красою.

Дизайн однокімнатної квартири в хрущовці з дитиною

Зонування простору особливо актуально, якщо є молодший член сім'ї. Йому потрібен свій життєвий простір! В такому випадку в дизайн однушки хрущовки доведеться включити облаштування особливої зони. Виділити куточок візуально допоможуть фотошпалери і дитячі меблі. Дитина буде відчувати себе комфортно і безпечно у своїй «окремій» кімнатці!

дизайн однушки хрущовки

Однокімнатна квартира хрущовка - дизайн з використанням фотошпалер

У тісному житловому приміщенні протипоказано оформлення із застосуванням об'ємних конструкцій з гіпсокартону. Натяжна стеля також «краде» сантиметри. А ось стильні шпалери - варіант, економний не тільки по товщині, але й за вартістю за квадратний метр. Та й ремонт можна зробити своїми руками.

дизайн інтер'єру однокімнатної квартири хрущовки

Увага! Багато сучасних матеріалів шкідливі для здоров'я. У шпалер немає протипоказань. Адже це всього лише папір, хоча й дуже якісний. А фотошпалери з ламінованим покриттям можна використовувати на кухні та у ванній!

Фотошпалери "ШПАЛЕРНЯ" Міста
Київ Львів
Харків Одеса
Вінниця Полтава
Дніпро Рівне
Дніпродзержинськ Сімферополь
Житомир Суми
Івано-Франківськ Тернопіль
Кременчук Херсон
Кривий Ріг Хмельницький
Луцьк Черкаси
Миколаїв Чернігів
Ужгород Чернівці
Нікополь Каталог Шралери на Замовлення
Фотошпалери за кольором
Білі Бірюзові
Чорні Зелені
Червоні Рожеві
Сірі Помаранчеві
Коричневі Жовті
Фіолетові Бежеві
Сині 3Д Обої - Фотошпалери 3D