Дизайн кабінету: цікаві рішення

Дизайн кабінету: цікаві рішення

У кожного поважаючого себе бізнесмена і просто серйозної людини повинен бути домашній куточок для роботи. При цьому важливо, щоб дизайн кабінету відповідав загальному оформленню житла або офісу, радував око і найголовніше налаштовував на трудовий лад. У створенні інтер'єру робочої кімнати важливо буквально все: від колірної гами і малюнка на шпалерах, до системи освітлення та заповнення меблями.

Гарний дизайн кабінету

 

Інтер'єр робочої зони: дизайн і оформлення

Вибираючи стилістичне спрямування і деталі для облаштування, необхідно спиратися на смаки господаря, враховувати останні модні тенденції і визначити призначення приміщення і його функціональне значення. Також потрібно врахувати достаток власника, бюджет, виділений під обробку і кілька вимог:

  • кімната повинна добре висвітлюватися;
  • квадратних метрів має бути досить для розстановки професійних меблів і оргтехніки;
  • поруч не повинно бути дитячої або вітальні, де зосереджена основна кількість шуму.
  • щоб в приміщенні було кілька живих квітів, вони будуть освіжати кисень і загальну атмосферу.

Сучасний дизайн кабінету в офісі

Ще на стадії ремонту передбачте необхідну кількість розеток для робочого обладнання і освітлювальних приладів.

Цікаво! Як правило, особливого значення потрібно приділити двері, вона повинна бути масивною і розташовуватися навпроти крісла керівника, щоб він завжди міг бачити хто до нього входить.

Дизайн кабінету керівника: стилістичні напрямки

Класичним варіантом дизайну робочого кабінету в квартирі є обробка стін, стелі та підлоги деревом, меблі з натурального масиву, витримані в суворій темній колірній гамі. В якості текстилю застосовуються виключно природні тканини: шкіра, екошкіра, велюр. Освітлення обмежується не тільки масивними люстрами, але і декількома настільними лампами.

Стильний дизайн кабінету

Якщо власник людина творча і сучасна, незамінним стане дизайн інтер'єру кабінету в напрямку хай-тек. Ідеально він підійде для оформлення маленьких приміщень, характеризується мінімалізмом, функціональністю, холодністю відтінків. При такому облаштуванні, одну зі стін можна обклеїти фотошпалерами, що імітують цеглу, абстракції, фрески із зображенням Нью-Йорка, Гонконгу або інших ділових центрів.

Широко застосовується консервативний англійський стиль при оформленні кабінету. Його характерні ознаки: меблі з цільного масивного дуба, бука, оббивка з натуральної шкіри, обробка з дерев'яними та кам'яними включеннями, антикваріат. На стелі може бути присутнім ліпнина, стіни обклеюють шпалерами синього, смарагдово-зеленого, червоно-коричневого відтінку. Такий дізайн кабінету ідеально підійде для керівника чоловіка.

Дизайн кабінету керівника

Лофт вибирають неординарні, незвичайні особистості. Він повна протилежність нестаріючої класики. Якщо остання відрізняється дорожнечею складових, шиком і респектабельністю, лофт - демократичною ціною. Шпалери в кабінеті можуть і зовсім бути відсутнім, замість них, буде виднітися цегляна кладка, дерев'яні підлоги оббиті грубими дошками, комунікації йдуть відкрито, прямо по стінах, шафи виділяються полками без дверей. Вся атмосфера з першого погляду нагадує чорнову обробку. Такий інтер'єр робочого кабінета скоріше вибере брутальний чоловік.

Інтер'єр кабінету директора в сучасному стилі

Все частіше у архітекторів замовляють проекти офісу в сучасному стилі. Він універсальний, популярний, ненав'язливий. Кращим варіантом стане модерн. Його прояв полягає в плавності ліній, послідовності переходів, рівновазі, симетрії і акуратності. Модерн вимагає прогресивних рішень, тому робочий простір буде виглядати стильно і функціонально. У такий кабінет впишуться шпалери із зображенням рослинного і тваринного світу: птахів, лісу, заростей біля струмка і т.д.

Сучасний дизайн

 

Дизайн маленького кабінету вдома

Якщо Ви власник невеликої площі - це не привід виключити з планування робочу зону. Першочерговим завданням стане не захаращувати приміщення зайвими непотрібними деталями і декором. Домогтися ідеального розміщення предметів можна шляхом грамотного зонування за допомогою гіпсокартонних перегородок, ігри тонів обробки.

Важливо! Якщо говорити про формування кабінету в будь-якій компанії, згідно із законодавством за санітарними нормами, в приміщенні площею 12 кв. м. не повинно находитися і працювати більше 3-х чоловік.

Для маленького приміщення краще віддати перевагу шпалерам або фарбі світлих тонів,які візуально розширюють простір.

Затишний кабінет будинку

Обдумуючи дизайн невеликого кабінету в будинку, особливу увагу слід приділити висвітленню. Якщо розміщення великого, просторого вікна технічно неможливо & ndash; для нього потрібно придумати альтернативу. Цікавим варіантом стануть реалістичні фотошпалери або штучне освітлення. Стіну, уздовж якої розташований куточок відпочинку з кріслом або книжковими полицями можна прикрасити шпалерами з написами, картою світу, мальованими олівцем містами, або строгими кліткою або смужкою. Також популярні фотошпалери 3D формату. Полиці, шафи і стелажі можна оформити і підкреслити світлодіодними стрічками.

Меблі для інтер'єру маленького кабінету вибираються багатофункціональними, з місткими нішами і безліччю ящиків. Стіл, шафа і стелажі необхідно розставляти по периметру, щоб виграти максимум вільного простору.

Ще однією цікавою ідеєю є прикрасити робочу кімнату акваріумом. Мовчазні рибки і звук води заспокоюють, навивають творчі думки. Якщо місця для скляної ємності немає замініть її фотошпалерами з морськими глибинами.

Маленький кабінет вдома

 

Кабінет: дизайн для жінки і чоловіка

Стильове оформлення робочої зони пані та представника сильної статі може істотно відрізнятися. Дизайн кабінету керівника жінки більш світлий і легкий, бежевих, білих, блакитних і кавових тонів, в той час як чоловіки віддають перевагу сірим та коричневим тонам. Замість важких штор, властивих представницям слабкої статі, керівники-чоловіки завішують віконні прорізи пластиковими і тканинними жалюзі. В текстилі вони вважають за краще зрозумілий малюнок, вибирають однотонну матерію або класичні смужку, клітку. Меблі характеризується гострими кутами, строгістю, в жіночому виконанні проявляються плавні переходи, обтічні форми.

Дизайн кабінету в класичному стилі

Чоловіки вважають за краще мати окрему кімнату для роботи з щільно закриваючими дверима, в той час як пані часто робочий стіл з кріслом встановлюють прямо в кімнаті, не виділяючи під це спеціальне приміщення.

Цікаво! Часто, в заміських будинках є бібліотека. Хорошою порадою буде зробити в ній робочу зону для всіх членів сім'ї, скориставшись універсальними матеріалами.

Оздоблення: приклади використання матеріалів

Дизайн домашнього кабінету в класичному стилі передбачає пастельні відтінки. Для оздоблення стін вибираються шпалери: паперові склошпалери, рідкі, фотошпалери, пластикові панелі. Для лофт краще не оформляти перегородки обшивкою, а залишати в первозданному вигляді кам'яну, бетонну, цегляну кладку. Для арт-деко, модерну, англійського стилю, крім класичних матеріалів для облицювання стін застосовують фактурну штукатурку.

Креативний дизайн кабінету вдома

Створюючи дизайн кабінету в офісі, де відвідувачі входять взутими, дами стукають каблуками і підлога псується від постійного пересування стільців на нарадах, підлогу найчастіше покривають керамічною плиткою з огляду на її міцность або ковроліном. Останній здатний внести затишок, тепло і домашню обстановку навіть в найсуворіші класичні бізнес-апартаменти. Для формування інтер'єру кабінету в квартирі використовують лінолеум або ламінат, такий же, як лежить в інших кімнатах, або несуттєво відрізняється по забарвленню, але зберігає схожу фактуру. Також обов'язково використання плінтуса, який вносить завершеність і робить приміщення більш комфортним.

Стелі в сучасних інтер'єрах кабінетів в будинку обклеюють шпалерами, допускається використання фотошпалер з сюжетом на сучасну тематику. Також популярні натяжні конструкції, вигідно підкреслюють освітлення і візуально розширюють простір. Для лофт використовують дерев'яні балки. У класичному варіанті крім звичайних шпалер або фарби допускають пластикові панелі, підвісні плити, шикарну ліпнину.

Цікавий дизайн кабінету в офісі

 

Підсумки

Інтер'єр кабінету, найважливіша складова атмосфери робочого приміщення. Він створює гарний настрій, тим самим забезпечуючи продуктивне проведення робочого часу. Замовте проект у досвідченого проектувальника або скористайтеся вже готовими рішеннями з інтернету. Головне, щоб Вам було затишно і комфортно.

Фотошпалери "ШПАЛЕРНЯ" Міста
Київ Львів
Харків Одеса
Вінниця Полтава
Дніпро Рівне
Дніпродзержинськ Сімферополь
Житомир Суми
Івано-Франківськ Тернопіль
Кременчук Херсон
Кривий Ріг Хмельницький
Луцьк Черкаси
Миколаїв Чернігів
Ужгород Чернівці
Нікополь Каталог Шралери на Замовлення
Фотошпалери за кольором
Білі Бірюзові
Чорні Зелені
Червоні Рожеві
Сірі Помаранчеві
Коричневі Жовті
Фіолетові Бежеві
Сині 3Д Обої - Фотошпалери 3D