Дизайн великої кухні: цікаві ідеї по оформленню

Дизайн великої кухні: цікаві ідеї по оформленню

Велике приміщення під кухню - це можливість зручно розмістити все необхідне для приготування їжі: гарнітур, речі, посуд, техніку, обробні стільниці, продукти, прянощі і спеції, а також облаштувати простору обідню зону. Не обмежені умови дозволяють повноцінно і широко сформувати, в рамках виділених квадратних метрів, будь-яке стилістичне спрямування. Проектування дизайну великої кухні - це цілий комплекс заходів від вибору і облицювання стін, підлоги і стелі до установки кухонних меблів, доповнення декоративними дрібницями.

Витончений дизайн великої кухні

Як розставити меблі у великій просторій кухні

Не існує ніяких строгих правил і обмежень по розташуванню меблів, проте, найчастіше шафи розставляють буквою Г або П. Наявність необмежених квадратних метрів дозволяє розмістити посередині меблевий острівець, який може зайняти від 4 до 6 кв. і складатися з суцільної робочої поверхні або з обладнаної раковиною.

Дизайн великої кухні з фотошпалерами

Вибираємо стиль дизайну для великої кухні

Загальна атмосфера, колірна гамма і оформлення на кухні повинні відповідати іншим приміщенням. Найбільш популярними є:

  • Стиль хай-тек - це вільний простір, обтічні, плавно-перехідні форми, мінімум декоративних деталей, строгість і холодність відтінків, наявність металевих і скляних поверхонь, багатофункціональність планування. Шпалери або кахель на стінах і підлогове покриття вибираються білими, чорними, сірими, кольору металік.
  • Прованс - сільська витонченість і простота, зістарені меблі, максимум природного освітлення, пастельні тони, шпалери і аксесуари з малюнком у дрібну квітку, фотошпалери в вигляді фрески, дощаті вибілені підлоги і пофарбовані світлими фарбами стелі характеризують цей напрямок.
  • Класичний дизайн великої кухні в приватному будинку вибирають більшість власників апартаментів. Для нього характерні фотошпалери із зображенням красивою подачі їжі, сучасна техніка і меблі, оснащені хромованими деталями, скляні люстри, легкі тюлі та штори з ламбрекенами.
  • Еко-стиль характерний для заміських будиночків і апартаментів в котеджних селищах. Всі матеріали вибираються виключно натуральними і екологічно-чистими. Стіни, підлогове і стельове покриття в основному дерев'яне. Інтер'єр великої кухні в еко-стилі виконується наближеним до природного.

Цікавим варіантом буде розміщення на стінах і підлогах фотошпалер у вигляді соковитої зеленої трави або лісового пейзажу. Також одну зі стін можна заповнити порізаним на круги стовбуром дерева.

Кухня в сучасному стилі

Варіанти зонування: ідеї для великої кухні

Великий простір - неосяжне поле діяльності для творчої людини. Дизайн великої кухні, як видно на численних фото готових проектів, дозволяє ще на стадії ремонту запланувати незвичайне, але вигідне зонування і вигляді багаторівневих стель з незвичайним підсвічуванням, п'єдесталів, які поділяють обідню і робочу зони. Широко використовується гіпсокартон, який розділяє простір. Часто, в перегородках вирізаються спеціальні наскрізні ніші, для розстановки декору або кухонного начиння. Входять в моду кухні, сильно інтегровані в житловий простір, але такий варіант більше підходить для квартир-студій.

Цікавий дизайн кухні

Підбираємо колір інтер'єру

Створювати дизайн великої кухні, слід спираючись на свої переваги. Якщо Ви є власником елітної заміської нерухомості, вибрали в інтер'єрі натуральні матеріали, краще віддати переваги класичному білому відтінку, забарвлень зрубу деревини, молочному і бежевому кольору, відтінку кави з молоком.

Дизайн красивою кухні

Для інноваційних приміщень застосовують поєднання декількох відтінків, світлого і яскравого, контрастного або кілька тонів одного кольору. Наприклад, традиційне поєднання білий\чорний, жовтий\коричневий, білий\червоний. Наприклад, шпалери виконують пастельними, персиковими, а меблі набувають кольору темного венге.

Для соковитих апартаментів у французькому стилі характерні мотиви салатового. Фісташки, лавандового, рум'яного персикового. Приміщення відображає цвітіння польових кущів, полів, ліси, плоди фруктових дерев. Також робить кілька яскравих акцентів.

Дизайн великої гарної кухні

Небажано для кухні другим або третім кольором вибирати червоний, брудно-сірий, бірюзовий кольори.

Важливо! Не комбінувати стіни і підлогу, стіни і стеля в одному кольорі. Така обробка може виявитися нудною, облицювання загубиться на загальному тлі. Стелю краще вибрати на кілька тонів світліше стін або передбачити цікаві фотошпалери в вигляді блакитного неба з пухнастими хмарами або квіткової композиції.

Правильне освітлення

Якщо вільна площа дозволяє, ідеєю для великої кухні стане вигадливий, незвичайний світильник. Він може бути підвісним і розміщуватися під стельовим склепінням. А може звисати до самої обробної поверхні. Набирають популярність кришталеві люстри з безліччю світлодіодів, люстри-вентилятори, освітлювальні прилади у вигляді великих лампочок і т.д.

Фотошпалери для інтер'єру красивою кухні

Для просторого приміщення має сенс спроектувати систему підсвічування меблів техніки, стелі. Це необов'язково білий колір, можна скористатися червоними або синіми лампами, що дають м'яке ненав'язливе освітлення, освіжаючий і відбиваючий ефект.

Порада! Для великої кухні доцільно передбачити кілька різних типів освітлення.

Якщо Ви є власником великої кухні, замовте дизайн проекту у хорошого фахівця. Сучасні технології дозволять Вам погоджувати деталі в 3D форматі. У Вас буде можливість на всі елементи з будь-якого боку вносити свої корективи і побажання. Таким чином Ви зможете все передбачити, зробити максимально комфортну і багатофункціональну територію для приготування і прийому їжі. Якщо часу на роботу з фахівцем немає, скористаєтеся готовими дизайн-проектами, фото яких можна знайти на просторах інтернету.

Інтер'єр кухні

 

Фотошпалери "ШПАЛЕРНЯ" Міста
Київ Львів
Харків Одеса
Вінниця Полтава
Дніпро Рівне
Дніпродзержинськ Сімферополь
Житомир Суми
Івано-Франківськ Тернопіль
Кременчук Херсон
Кривий Ріг Хмельницький
Луцьк Черкаси
Миколаїв Чернігів
Ужгород Чернівці
Нікополь Каталог Шралери на Замовлення
Фотошпалери за кольором
Білі Бірюзові
Чорні Зелені
Червоні Рожеві
Сірі Помаранчеві
Коричневі Жовті
Фіолетові Бежеві
Сині 3Д Обої - Фотошпалери 3D